« 1 2 »
Autor Zpráva
Werewolf
Profil
Ahoj, chtěl bych se zeptat (pro zajímavost), jak moc mění nevinné slovíčko "moderátor" mínění o té osobě, která ho má pod jménem:

Co byste si o mně mysleli, kdybych byl jedním z moderátorů této diskuse (podívejte se na můj profil, jak často zakládám nová témata a hned víte, jaký jsem začátečník/blb... co si tam přidáte) a co si o mně myslíte teď? Porovnejte to. Díky
Str4wberry
Profil
Werewolf: „a co si o myslíte teď

Že ses během psaní té věty zhoršil v češtině. :–) Ale teď vážně — asi bych si o Tobě nemyslel nic moc jiného, ale můj názor nebude moc vypovídající, protože jsem tu jako běžný člen moderátory moc nepotkával.
Jan Tvrdík
Profil
Werewolf:
Osobně nerozlušuji moderátor/nemoderátor, ale jestli to jméno od vidění znám.
Pokud bych ale na diskusi nechodil pravidelně, tak bych pravděpodobně lidem s moderátorským titulem více věřil (mají lepší průměrné znalosti než běžný člen).
Werewolf
Profil
Str4wberry:

Oh, ano. Moje první chyba na této diskusi. Ale m(n)ě mi nikdy moc nešlo. Ale jinak, co si o mně myslíš (názor někoho zkušenějšího mě zajímá)?

Jan Tvrdík:
nerozlušuji
Já s moderátory jednám s větší úctou (zvlášť s DT - banán by mě nemusel minout :-))

bych [...] lidem s moderátorským titulem více věřil
Ano, to já také - teď se to projevilo. Napsal jsem Str4wberrymu, že mě názor někoho zkušenějšího zajímá. Ty jsi ale také zkušenější, jsi zběhlý v JS. Ale prostě Str4wberrymu věřím víc. Samozřejmě jsem Tě nechtěl urazit...
Nox
Profil
Werewolf
Tady konkrétně to ta větší důvěra bude, přece jen si nejspíš tu funkci zasloužili

Jinak je to jak kde... někde jsou moderátoři drábové a někde jsou to zase
největší znalci z oboru co znám (aspoň mi to tak přijde)
Miloš
Profil
Nox
někde jsou moderátoři drábové a někde jsou to zase největší znalci z oboru co znám
Ale i ten největší znalec musí ve funkci moderátora dohlížet a umravňovat, stejně jako dráb musí mít patřičné znalosti na eliminaci některých blábolů „velezkušených rádců“.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Miloše:
stejně jako dráb musí mít patřičné znalosti na eliminaci některých blábolů ‚velezkušených rádců‘
To si nemyslím. Zastávám názor, že blábol se má neprůstřelně vyvrátit a nikoliv smazat. Na vyvracení mýtů nepotřebujeme moderátorské pravomoci. Až teprve tehdy, když blábolící individuum navzdory všem příčetným přihlížejícím opakuje své dávno vyvrácené bludy, přichází na řadu mazání — a na rozpoznání takového stavu nemusí být moderátor kdovíjaký odborník, stačí, když dává pozor, co píší ostatní.

Z mého pohledu je moderátor uklízečka.


Reaguji na Werewolfa:
jak moc mění nevinné slovíčko "moderátor" mínění o té osobě, která ho má pod jménem
Bude to individuální. Snažím se, aby v mém případě bylo významnější to nevinné slovíčko nad titulem „Moderátor“ :-)
Když jsem se stal moderátorem, začal jsem na diskusi aktivněji přispívat, abych nepůsobil jen jako šedá eminence za oponou, která jednou za měsíc vykoukne na světlo a někoho seřve — tak nějak (alespoň z mého pohledu) totiž působila předchozí generace moderátorů. Krom toho jsem se nijak nesnažil změnit své vystupování, takže můžu porovnávat dva roky v pozici člena s necelými dvěma roky v pozici moderátora. Kolemjdoucí se ke mně chovají skoro stejně, nepocítil jsem, že by mi jako moderátorovi víc důvěřovali. Lidi akorát reagují trochu jinak, když se domnívají, že se v něčem hluboce mýlím — snaží se být umírněnější a konstruktivnější, protože mají strach vysmát se někomu, kdo je může smazat. Na druhou stranu ostřeji reagují, když se domnívají, že porušuji pravidla, nebo že zneužívám svoji pozici.

Pár zajímavých postřehů k otázce odbornosti a moderátorských práv:
Moderátor Kajman přispívá zásadně jako nepřihlášený, takže část lidí ani netuší, že je moderátor.
• Kdysi jsem psal Yuhůovi, že bych tu chtěl být moderátorem a on mě odmítl, protože se na diskusi nacházelo hodně lidí, kteří nesdíleli můj odborný názor na problematiku webových standardů, a mé povýšení (do stavu uklízečky) by je mohlo rozezlit.
• Mezi lidmi, kteří se mnou nesouhlasili, byli i někteří moderátoři. Byli moc hodní, že mě nikdy nemazali. Moderátor Fred mě ovšem dodnes jmenuje jako důvod, proč diskusi JPW opustil :-)
• Druhý (a zatím poslední) moderátor, který za sebou kvůli mně práskl dveřmi, si sice stěžuje na mé moderování, ale nemůže mě vystát také z odborných důvodů.
• Běžné návštěvníky diskuse nezajímají konflikty týkající se pravomocí, kdo/co/komu/jak/proč provedl a jiné „komunitní drby“, zajímá je tvorba webů. Odzkoušeno :-)
• Někteří lidé se domnívají, že jsou pravidelní návštěvníci diskuse ochočenými ovečkami moderátorů bez vlastního úsudku. Vysvětlují si tím, proč proti nim stojí drtivá většina diskutérů se stejným odborným názorem, jako má moderátor.
• Jiní lidé se zase domnívají, že když budou na oko loajálně kopírovat odborný názor moderátora a budou hrát ochočenou ovečku, moderátor bude tolerantnější k jejich případným přečinům. Očekávají něco za něco.
• Člen, který se pře s moderátorem o něčem odborném, může dojít k závěru, že si na něj moderátor z nějakého šíleného důvodu zasedl. Může mít pravdu.
• Přijímaní moderátoři tu neprocházejí žádným testem odbornosti.

co si o mně myslíte teď?
Jsi perspektivní.

Co byste si o mně mysleli, kdybych byl jedním z moderátorů této diskuse
Totéž. Už nemůžeš být nějaký neznámý člen, ani nějaký neznámý moderátor, už jsi známý Werewolf.


Uf, to je zase textu. Ve formulářovém políčku to vypadalo krátké.
Werewolf
Profil
Chamurappi:
Ano, to je textu.

Přijímaní moderátoři tu neprocházejí žádným testem odbornosti.
Opravdu? Ale já pochybuji, že by mě Yuhů nebo DoubleThink vzali...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Werewolfa:
Opravdu?
Většinou se o tu pozici ucházejí lidé, kteří jsou na diskusi často vidět, takže se stačí podívat, kde a jak přispívají, jestli nejsou ostatním příliš k smíchu atd.

pochybuji, že by mě Yuhů nebo DoubleThink vzali
V současné době asi není hlad po dalších moderátorech.
Werewolf
Profil
Chamurappi
V současné době asi není hlad po dalších moderátorech.
Ani kdyby byl...
Dranel
Profil
Werewolf
Opravdu? Ale já pochybuji, že by mě Yuhů nebo DoubleThink vzali...
Tak nepochybuj...

Ani kdyby byl...
...a věř si trochu.
Ja
Profil *
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z IE: Nefungují hovery a focusy.
Moderátor Str4wberry (24. 6. 2009, 22.22:30): Přesunuto z jiného vlákna.

Chamurappi
Vážený pane Chamurappi podívejte se na délku Vašeho textu, který jste použil k tématu
Jak mění status moderátor mínění o dotyčné osobě? kdybyste se jako odborník (tedy já vás považuji za odborníka) věnoval některým tématům, které pomohou širšímu okruhu lidí, myslím, že by byl větší užitek. Domnívám se, že by se někteří návštěvníci tohto webu měli umravnit hned na začátku Vámi moderátory a ne jim dávat falešné iluze a podporovat je v nábízení služeb, o kterých nemají ani ponětí. Doufám, že si domyslíte co tím myslím. Nebo je váš cíl, abyse někdo chlubil příspěvky do JPW a aby nás tu bylo co nejvíce. Myslím, že JPW má zavedené jméné a že to nepotřebuje. Nový návštěvník, který nesleduje diskusní fórum delší dobu, může udělat kardinální chybu a objednat práce u takzvaných odborníků, kteří nemají ani charakter příznat si, že umí h****.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ja:
Doufám, že si domyslíte co tím myslím.
Jistě, domyslel jsem si, že jsi mantisa, protože nikdo jiný není kategorií „Práce a zakázky“ tak posedlý.

Máš už konečně nějaký skutečný a věcný návrh, nebo zase jen standardně prudíš?
Nox
Profil
Ja
a ne jim dávat falešné iluze a podporovat je v nábízení služeb, o kterých nemají ani ponětí.
Těžko říct...už to zkusil Lefiath na Webtrhu a dostal za to od většiny setsakra vynadáno :)
Ja
Profil *
Chamurappi
mantisa? nevim co to je ale mne to uraží. ha.ha (tak jsi frajer. třeba změníš nazor nebo ti ho změním)
"Máš už konečně nějaký skutečný a věcný návrh" -zase prudim a mam navh. Moderatoři udělaji seznam častih a odborníh členu třeba tipu Tvrdik.
„Práce a zakázky“ tak posedlý- nevim co si misliš o mne, ale ja čtu všechni temata. Pozemky se neprodavaji tak se apoń poučim.
Ja
Profil *
Nox
pane Nox, vas nekolik co to umite neznali tohoto webu může srovnavat s jinim kteři to předstiraji.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ja:
No dobře, tak tenhle mantisa nejsi, pardon. Budeš asi ten samý Ja, který tu před pár dny chtěl pořádat soutěž.

mantisa? nevim co to je ale mne to uraží
Co se významu slova týče, tak je to buď ohnuté slovo „mantis“ (což je kudlanka), nebo součást zápisu čísla. Žádná urážka to není.

Doufám, že si domyslíte co tím myslím.
Myslel jsem, že vím, ale už si to nemyslím. Mohl bys to prosím nějak viditelně domyslet za mě? :-)
Koho bychom měli umravňovat? Jaké falešné iluze dáváme?
Ja
Profil *
Chamurappi
tak ta nota je pro mne už přijatelna.
"Mohl bys to prosím nějak viditelně domyslet za mě"- podivej se co jsi odpovědel na "RADEK 26" (nebo tak něco) když daval navod na kod a ti to musiš uvadět na pravou míru. A takovich je tady mnoho.
Jaké falešné iluze dáváme?- no to neumim česky formuovat, ale když vidte takove kravovine tak jim dat najevo (jako co občas někdo poradí někomu at si nejdřive dostuduje pak GO) že bi mněli davt pozor na reputaci tohoto webu.
Ja mam za to že je to odborní web a ne bazar napadu. Dřive kyž mi příšel hlap že hce trenovat fullcontact ja ho poslal domu aby neubližil sobě nebo nekomu.
Ja
Profil *
Chamurappi
Žádná urážka to není- jo, ja tam napsal HA.HA to býlo z českeho filmu
Railbot
Profil
Nox
Lefiath je mamlas a dělal a vlastně dělá hrozně špatnou práci. A jediný problém toho celého je, že vše posuzuje jen on sám. Což je průšvih, protože on neumí, nevyzná se, sám je spíš takový amatér, takže to neposuzuje nikdo okem znalce a selským rozumem.
Ja
Profil *
Railbot
"že vše posuzuje jen on sám"- to vas je tadi vice a Chamurappi když da navrh na neco, tak to komentujete všehny bez respektu na jeho pozici a skušenost. Tak to je to spravně.
Když by moderatoři udelali top list členu a bodovali přispěvky tak by se třeba členy snažili vice a davali pozor na svoji radi. Přispěje meně ale kvalitně. A to jim budu i reference pro zajemce o služby JPW. Když vidim "Kajman" tak mnozi neznaji že je moderator. A podiva se na dalšiho - aha to je člen ten to umi asi. Přito se ti dva any nemůžu srovnavat.
Str4wberry
Profil
Není Ja ten porevoluční pán z ciziny? Navrhuji většinu příspěvků přesunout do vlákna „Jak mění status moderátor mínění o dotyčné osobě?“.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ja:
když daval navod na kod a ti to musiš uvadět na pravou míru
Mýlit se je lidské.

že bi mněli davt pozor na reputaci tohoto webu
Reputaci této diskuse pěkně vystihuje popisek u první zdejší kategorie: „Nebojte se zeptat na libovolnou blbost. Každý někdy začínal.“
Nebudeme nikoho vyhánět za to, že s dobrými úmysly radí špatně. Cizí omyly jsou úžasný studijní materiál a na rozdíl od vlastních omylů na ně člověk moc nedoplácí :-)

A podiva se na dalšiho - aha to je člen ten to umi asi.
Člen tu může být kdokoliv, kdo dokáže vyplnit registrační formulář. Zvládlo to už cca 9000 lidí, takže to o kvalitě moc nevypovídá.

ja tam napsal HA.HA to býlo z českeho filmu
Chápu. Jestli si dobře vzpomínám, tak ve filmu použili v té hlášce místo mantisy tajtrdlíka, protože mantisa tenkrát ještě nebyl na světě.


Reaguji na Str4wberryho:
Bude to on.
Proti přesunu nic nemám.
Ja
Profil *
Str4wberry
"porevoluční pán z ciziny" nevim jak to misliš, ale 35 let jsem hlastal,diskoteky,retaurace a užíval si život po světe. Posledníh 5let jsem zredukoval svoje hovaní.Toto je pro mne novi obor a pokoušim se bit kulturni. Když te to ser* že pišou tak neh zbalokovat moje přispěvky ja si vimažu JPW z mojih webu a žijeme dál. Je to jednoduhe
Nox
Profil
Railbot
Dost možná, nicméně jsem ještě nezáhledl nic co by zahodil a přitom to bylo dobré (leč sám nejsem žádný mistr, takže tenhle můj názor nemusíš brát v potaz)... Retal taky vyřadil některé designy a to pokud vím není grafik vůbec. Také nevím, že by někdy fungovalo něco jako rada, která posuzuje dohromady každý topic, myslím obecně na jakémkoliv fóru. Přístup k Lefiathově moderování mi tedy přijde poněkud pokrytecký, ať už mají/máte pravdu či ne

Ja
Stále moc nechápu, o co kráčí... je nějaký konkrétní problém nebo alespoň příklad toho problému? Četl jsem tvé příspěvky několikrát, ale nezjistil jsem, o co konkrétně jde
Ja
Profil *
Nox
pane Nox sice jsou jugoslavsky a čeky jazik podobní gramatikou atd. ale ja visokou školu vistudoval z kafe-baru.
Přiklad: doporučili mi JPW že mi tam poradí jako začatečníkovi s tvorbou webu. Dam otazku- dostanu odpověd.
Než se MODERATOR všimne špatne odpovědi a upozorní na to tak ten hudak par hodín tape dokola proč to nefunguje.
Mne je to jedno. Ale když bi bila nejaka hodnotujici tabulka členu (moderatoři nemůžu byt všude a vidět všehno) tak si z několik odpovědi viberu od toho koho považuji dle tabulky že je odbornějši.
Lip to neumim pismem visvetlit.
Ja
Profil *
Chamurappi
Cizí omyly jsou úžasný studijní materiál a na rozdíl od vlastních omylů na ně člověk moc nedoplácí :-)

no vidíš. Pěkna věta. Zapamatuju si je.
Pane, muj navrh je top lista členu, pro lepši orjentaci navšťěvniku v duvěrnost odpovědí ktere dostavaji, a bude to i referenčni a motivujici pro členy. Vi, moderatoři to nepotřebujete.
Lelek
Profil *
OT: z které části Jugošky jsi?
DoubleThink
Profil *
V závěru bych jen poprosil někoho, kdo je schopen psát smysluplně česky, aby shrnul návrhy entity zvané Ja, abych je pak mohl pohodlně zamítnout.
panther
Profil
DoubleThink
soudě podle Jaova příspěvku č. [#26], konkrétně:

Ale když bi bila nejaka hodnotujici tabulka členu (moderatoři nemůžu byt všude a vidět všehno) tak si z několik odpovědi viberu od toho koho považuji dle tabulky že je odbornějši.

usuzuji, že se snaží o totéž, co už bylo několikrát navrhnuto a zamítnuto - hodnocení příspěvků a uživatelů.

Ja
Než se MODERATOR všimne špatne odpovědi a upozorní na to
upozornit na špatnou odpověď může kdokoliv a i se to zde na diskusi děje. I tady se stejně jako všude najde pár lidí, kteří chtějí poradit s dobrým úmyslem, avšak s větší dávkou znalostí lze přijít na lepší, elegantnější řešení. A i tady jsou lidi, kteří odpovídají mimo mísu.

Moderátor tu není, aby konktroloval správnost příspěvků a rad, to může i každý, kdo je i není registrovaný.

Klidně si pročti témata, která jsem odkázal DoubleThinkovi a zjistíš, že podobné nápady zde byly a byly zamítnuty.
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0