Autor Zpráva
matlala
Profil
Ahoj,
hledám dobrý placený hosting pro můj stávající web AQUAgarden.
Mel by mít dost prostoru, protože z nej časem chci vytvořit akvaristický portál, takže teoreticky by se tam melo pohybovat dost lidí a nahrávat hodně dat-hlavně fotky. Dále by mel mít .htaccess-mod_rewrite a vlastní chybové hlášky.

Dostal jsme velmi dobré reference na C4 hosting, líbí se mi u nich hlavně cena za veškeré služby a dostupnost, tento hosting mám proveřený od známého co má jeden z nejlepších akvaserverů u nás a na slovensku rybicky.net, má tam prý hodne svých prací.

Dále jsem ještě dostal tip na mujhost.net, kde je ale dosti vysoká cena za protor, ale jinak jsou vstícní milý a vždy když mají neco dělat tak o tom informují hodne dopředu, nebo se dokonce ptají zda to nebude vadit-opravy serverů atd.

No a nakonec jsme ještě opět od admina rybiček dostal tip na Neomezený hosting, který nevypadá vůbec zle a zamlouvá s emi asi nejvíc, sice cena je vyžší, ale pořád dobrá.

Chtěl bych se zeptata na Vaše zkušenosti s temito hostingy a který mi doporučíte, zatím vše hraje pro C4, ale to se může změnit.

Zdraví Petr
grimword
Profil
nedokážu ti poradit, mám všechno u jednoho člověka na jeho serveru, ale davej si pozor na neomezený hosting => nic není neomezené, vždycky tam bude nejaké "ale"
Ayrton1
Profil
Já osobně doporučuje Webhosting-C4. Momentálně jsem u nich a nemůžu si stěžovat. Nejlepší je u nich práce s FTP a hlavně rychlost co se týká MySQL databází. Mazat databáze a vytvářet nové není problém, vše za vteřinku, to samé platí pro vytváření subdomén, emailů atd...

Můžu jedině doporučit, 2 GB na začátek, každým rokem + 500 MB je super, někoho možná odradí max. 10 databází, ale to se dá ustát při použití prefix_table.

U toho Neomezený hosting musim souhlasit s grimwordem, že nic není neomezené.

A u mujhost.net nvm nvm.

Doporučuju tedy C4
matlala
Profil
Super, C4 se mi líbilo od začátku.
Do 10 DB se vlezu v pohodě mi stačí jedna, zatím to je pouze osobní web, časem z něj chci udělat ale nejaký portál takže by byla zvláštní DB na nádrže návštěvníků, forum a možna i chat uvidim ale moc toho nebude.
Ty 2GB taky dobry, a da i dokoupit 1GB za 500,- ale to se plati pak už každy rok, navic jsou vstřicni a odpovidaji mi na mqaily i v neděli v 1 ráno ;)

Takže děkuji že jste mě ujistili, rychlost MySQL je pro me asi jedna z nejdůležitějších věcí, zažil sjem na IC že to je na FREE pomalé jak hrom a na výsledek se čeká i 30 sekund, když mák ted placený VIP tak stejně vypadává FTP když neco potřebuju a k tomu stejně musím na výsledek čekat 5-10 sekund.

C4 doporučuje více lidí a co víc, doménu si můžu koupit k Vámocům :)
Dranel
Profil
Také doporučuji C4. Myslím, že moc psát nemusím, vše již bylo zmíněno. Snad jen kvalitní podporu bych ještě vyzdvihl...
matlala
Profil
přesně tak, už to registruju, oříšek je vymyslet doménové jméno a vybrat příponu, je tolik možností :D
Ayrton1
Profil
Jojo, podpora je úplně senzační a navíc ta stránka s návody na RS, Fóra a maily je taky úžasná věc, s IC se to nedá srovnávat. 1200 ročně s doménou je taková klasická cena jen pro lite nebo omezený balíčky, tohle je tedy nejlevnější a zároveň nejkvalitnější FULL pack.

Jediná věc která mě štvala, ale za to C4 nemůže, je, že převod peněz z účtu trval 4 dny, protože jsem objednával v sobotu a pak ty nervy aby někdo nezabral doménu, protože některý světový banky (nvm jestli i nějaká česká) převáděj prachy i o víkendu. Ale vyšlo to dobře.
matlala
Profil
no mě to nevadí mam vymyšlenou takovou domenu, kterou nikdo nema a krom mě nebude, akva weby tak rychle nevznikaji to mam jediny štěsti
kvitko
Profil
Já osobně dávám přednost hostingu v USA nebo v Anglii, protože společnosti v Česku nabízející hosting, jednoduše nemají prachy na pořádné servery a vybavení okolo. Pár jich znám, v roce 1994 jsem jeden z prvních s kámošem dával do chodu. V Česku jsou servery většinou stále na woknech, zálohování nic moc, doufá se, že proud pořád půjde :) a backup se až na vyjímky nedělá. Výsledkem je, WEBy na českých serverech mají problémy a různá omezení. Na druhou stranu, český hostingový firmy mají jednu přednost: jsou levný.
armin
Hosting armin.sk
Profil
kvitko:
protože společnosti v Česku nabízející hosting, jednoduše nemají prachy na pořádné servery
Pri cene 10,- Kc / 50GB tomu i verim, ale nehazel bych vsechny do jednoho pytle.

V Česku jsou servery většinou stále na woknech
Lze toto smele tvrzeni nejak i podlozit nebo se vychazi z faktu z roku 1994 kdy unix defakto neexistoval / nebyl pouzitelny?

zálohování nic moc
Mozna v roce 1994, nyni je ups + diesel samozrejmosti vsude. A kde neni, tak tam proste nebudu osazovat stroje ne? A cena je vesmes stejna vsude... Navic toto nikterak nesouvisi s poskytovatelem hostingu, je to zalezistosti housingu (prosim neplest si pojmy).

a backup se až na vyjímky nedělá
Jak kde, opet bych vsechny nehazel do jednoho pytle. Je snad logicke, ze kdyz je za par Kc k dispozici x GB prostoru, tak je vlastne nemozne mit x dnu zpatky zalohy. Ale tento problem jde mimo me :)

Výsledkem je, WEBy na českých serverech mají problémy a různá omezení
V jakem duchu se zde bavime o problemech? Jake omezeni?

český hostingový firmy mají jednu přednost: jsou levný.
Je to mozne, ale nelze srovnavat trabant s CLK. Proc srovnavat cesky hosting za 10,- Kc se zahranicnim v cene 250,- Kc v prepoctu po kvalitativni strance?
Marťas
Profil
matlala
Ahoj,
tak stojím před podobným problémem jen s minimem jakýchkoliv znalostí.
Docela se mi líbila nabídka FORPSI.COM a dále mě zaujala nabídka Web4U.
Ale jak píši, nabídce téměř nerozumím.
A navíc mám další problém. Nemůžu čekat dva roky než zabřednu do programování, nabídky firem se skutečně velmi liší - a to nejen cenově.
Nevěřím firmám, které "nic" nechtějí. Nechci se zaháčkovat a posléze tvrdě narazit na různé problémy a podproblémy.
Tak jen uvítám, pokud najdeš ten správný webhosting.
Hodně zdaru.
matlala
Profil
No u c4 ted spravuju od ledna domenu VPUT a nemůžu si stěžovat. Navíc výborná,rychlá a ochotná podpora.
Michal666
Hosting web4ce.cz
Profil
kvitko
Myslim ze pred 15 lety byla technologie a hlavne ceny uplne nekde jinde. Dnes napriklad mate naopak problem najit hostera ktery jede windows - zbytecne drahy luxus.
Navic by me zajimalo kde berete tu sebeduru rikat tu neco o ceskych firmach o ktery nic ani nevite. To ze je nekdo levny, jeste prece neznamena ze ma sluzby uplne na H.

Ted bych mohl napriklad ja zacit tvrdit, ze zahranicni hostingy jsou naprd. Napriklad jste tu vubec nezminil moznost podpory a to hlavne telefonicke.

Proto byste se mel pro priste vyvarovat tvrzeni, ktere se nezakladaji na pravde.

0