Autor Zpráva
kubrtson
Profil
Zdravím všechny. Pokusím se zformulovat svůj problém, i když to asi nebude úplně jednoduché.
mám proměnnou $VYSTUP a kód (část):
$VYSTUP.=$VAR1.$VYSLEDEK1.$VAR1a;
$VYSTUP.=$VAR2.$VYSLEDEK2.$VAR2a;
$VYSTUP.=$VAR3.$VYSLEDEK3.$VAR3a;
...
echo $VYSTUP;

$VARy jsou z databáze natáhnuté html značky, části tabulky, formulář, $VYSLEDKy jsou buď to, co se má zobrazit nebo jako value pro input type hidden.
Skript je součástí velkého celku. Když k němu přistoupím přes odkaz, tedy přenáším proměnné pomocí GET, pak je vše v naprostém pořádku. Když ale k tomuto skriptu přistoupím přes tlačítko formuláře, pak se výsledek (výsledný html formát) seřadí takto:
$VAR1.$VAR1a.$Var2.$VAR2a.$VYSLEDEK1.$VYSLEDEK2.$VAR3.$VYSLEDEK3.$VAR3a

Nevím, zda je to srozumitelné, musel jsem to hodně zjednodušit, ale princip je, doufám, jasný - skript někdy na výstupu přehodí pořadí některých proměnných. Samozřejmě vysvětlím cokoli bude třeba, než sem psát zbytečné romány. Nejspíš to bude nějaká drobnost, ale teď nad tím dumám už řádově dny a řešení nikde.

Díky všem za pomoc
Dan Charousek
Profil
Začal bych u správného návrhu kódu. Už jen to, že musíš číslovat proměnné, znamená, že děláš něco špatně. Když sem napíšeš myšlenku celého scriptu, tak se jistě najdou tací, kteří ti pomůžou sestavit optimální kód. Nejspíš se objeví i někdo, kdo ti pomůže "opravit" tento špagetykód, ale já mezi ně určitě patřit nebudu :).
Keeehi
Profil
kubrtson:
U ukázky, kterou jsi sem dal je nemožné, aby ten stav nastal. Takže jdi svým zjednodušením pravděpodobně odstranil i problém. Ukaž reálný kód. A to včetně i te části kde pracuje s databází.
kubrtson
Profil
Dan Charousek:
tohle je zjednodušená verze, číslované je to proto, aby byl vidět rozdíl mezi kódem a výsledkem, ve skutečnosti je to mnohem složitější, tohle jen popisuje, co se děje ve výsledku. ;)


Keeehi:
no, nevím, kolik tpoho kódu bych tu musel vypsat... mě se to zdá taky nemožný... kontroloval jsem obsah každé proměnné a všechno je, jak má být... fakt si zoufám... větší část kódu pouze soukromě, pokud mi někdo bude chtít fakt pomoct.
lionel messi
Profil
kubrtson:
větší část kódu pouze soukromě, pokud mi někdo bude chtít fakt pomoct.
Keby si sa prestal zdráhať, bola by pomerne slušná šanca, že sa dočkáš pomoci. V opačnom prípade sa nečuduj, že ti nikto neporadí.

Pravidla diskuse JPW a doporučení » 7. Nechtějte, aby vám lidi posílali odpověď mailem. Je-li veřejně dostupný dotaz, má být veřejně dostupná i odpověď.
kubrtson
Profil
lionel messi:
Áha, tak to jsem šlápl vedle, moje chyba, mám číst pravidla. Jde o věc, kterou vyvíjím a zveřejnit ji nemůžu. Myslel jsem, že se najde někdo, koho tenhle oříšek bude zajímat a pomůže mi. Omlouvám se, pokusím se najít pomoct někde jinde.
Keeehi
Profil
Ano, jedna z typických výmluv Povídání o živých ukázkách » „Je to přísně tajné! Musel bych vás pak zabít. My nepotřebujeme vidět celý projek, ani nám nebude vadit když změníš texty, ale potřebujeme vidět do logiky toho scriptu. Předně asi jak vypadá formuář, jak se pracuje s přijatými daty, jak se pracuje s databází, jak vypadá výpis. Ale ten problém může být třeba i jinde. Pak můžeme jen hádat neboť věštecké koule jsou na dovolené jako každý poslední týden v lednu. Čím víc kódu dodáš, tím je větší pravděpodobnost že najdeme problém. Jak bylo vidět, z 5ti řádků to moc nejde. Mám ale dobrou náladu a i když jsou křišťálové koule pryč, zbyly mi tu ještě karty. Ty sice nejsou tak přesné ale říkají mi, že se spoléháš na určité pořadí získaných prvků z databáze, které však není zaručené.
kubrtson
Profil
Moderátor Alphard: Autor si nepřeje dál ve vlákně pokračovat. Odemykám jen pro případ, že by někdo viděl řešení v již zveřejněných informacích.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0