Autor Zpráva
lekiller
Profil *
Zdravím, mám problém s <frameset>
když je použiju na webovou stránku, tak když použiju délku větší než mé rozlišení, tak se mi to zdeformuje tak, aby se to vlezlo na stránku. A jak mám tedy obsah zvětšit do délky tak, aby se vpravo zobrazil posuvník který posouvá celou stránku? Díky za odpověď!
lekiller
Profil *
Zdravím, framesety jak se zdá jsou velmi nevýhodné, tudíž jsem se rozhodl přejít na jednodušší a mnohem lepší způsob dělení stránek, konkrétněji jsem se to snažil vyřešit PHP kódem, include()... Udělal jsem vše jak jsem měl a zkusil. Jenže se mi web rozpadl. Tak jsem zkusil web nahrát na web a vida, on jede. Takže jsem se rozhlédl po PC, a nevím co a jak, v PC mám jen Appserv, a asi to nestačí, je v něm i apache server a php ale, takže nevím kde je problém. Jestli by někdo nevěděl čím to může být, budu vděčný.
Díky za odpovědi !
lekiller
Profil *
Omlouvám se za doublepost.
Jen chci dodat, podle návodu jakpsatweb.cz jsem si nainstaloval easyphp, odinstaloval jsem appserv, dal restart, přesměroval port 80, vypnul skype, nainstaloval easyphp, restart a zkusil jsem jen tak vytvořit soubor s názvem test.php
a tam jsem dal:
--------
<h1>menu</h1>
<? include "soubor.inc"; ?>
<p>A další texty</p>

--------
soubor.inc obsahoval odkazy. Spustil jsem to v mozille a jako by tam ten řádek include nebyl. IE se mě zeptal zda ten soubor otevřít či uložit. Tak jsem oba ty soubory nahrál na web a tam to normálně funguje. Ale to je pro mě celkem špatné, jelikož nemám stálé připojení k internetu a web se mi hodí dělat spíše offline a postupně ho hromadně aktualizovat.
Ještě online verze:
http://lekiller.ic.cz/test.php

Díky za trpělivost
Keeehi
Profil
lekiller:
1) A strkáš to do správné složky? Ve složce Appserv já mám složku www. Tam se to musí strkat. U jiných to neznám, ale dost často to bývá složka htdocs.
2) otevíráš to v prohlížeči přes http://localhost/nejake/slozky/soubor.php?
lekiller
Profil *
No, jak jsem řekl, dal jsem easyphp, tam je také složka www. Dal jsem to do ní, spustil a přesto nic. Zkusil jsem tam dát soubor ahoj.php který obsahoval
<? echo "ahoj" ?>

ale jak jsem jej spustil, tak se to zase nepovedlo.
V prohlížeči zadávám localhost/ahoj.php
zobrazí se jen bílá obrazovka, když zadám pouze localhost, zobrazí se php easy menu, výpis souborů localhostu a tam je to ahoj.php, když na něj kliknu, přejdu na něj a je bílá obrazovka. Jsem už zoufalej co se stalo.
Keeehi
Profil
1) Na koncích "příkazů" se píšou středníky
<? echo "ahoj"; ?>
(jelikož je to ale poslední příkaz, tak tam by to nemělo vadit)

2) Zkus na začátku místo <? použít <?php. (na konci to nech jak je)
lekiller
Profil *
zkusil jsem <?php a funguje to, nechápu ale moc rozdíl. No uvidím jak to půjde s tím dělením webu, zkusím teda používat <?php
Zatím děkuju, dostal jsem se dál, díky tobě .)
Keeehi
Profil
lekiller:
Překladač, který ten kód překládá, musí vědět, s jakou částí má pracovat. Proto se to musí nějak oddělit. Standardně se to odděluje značkami <?php a ?>, ale jde použít i <? a ?>. Těmto druhým se říká short open tags, a mohou se také používat. Jejich používání je však nutno povolit, protože je to defaultně většinou zakázané. => proto je vždy lepší používat <?php, protože to funguje vždy.
lekiller
Profil *
Aha, díky moc za odpověď. No já jsem to měl zakázané. Ale díky tvé pomoci už to jede, jak má. Snad tohle pomůže i jiným zbloudilým duším, kteří pomoci strýčka gůgla na tenhle topic narazí a díky němu (a hlavně tobě) se jim podaří splnit problém, který je tak trápí.
DÍKY!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0